Backup Maken van Cryptainer Kluizen

Return to Introduction  Previous  Next

 


important_s BELANGRIJK: We raden u ten zeerste aan om routine backups van al uw belangrijke data te maken, inclusief van Cryptainer bestanden. Harde schijven of Computers crashen vrij regelmatig door verschillende oorzaken.  

Regelmatige backups zijn het enige antwoord, zoals het geval is bij alle computer data.

 


De Cryptainer Drive is een bestand. Dit bestand gedraagt zich alleen als een reguliere Windows drive als het is opgestart via het programma interface. Als u Cryptainer verlaat, is het Volume als elk ander bestand of map op het Windows systeem. U kunt een backup van het Volume maken, zoals u een backup maakt van elk ander bestand.  

 

De standaard locatie is ...\WINNT\system32\cxl1708 onder Win2000 en ....\Windows\system32\cxl1708 onder Win XP en Win 98

en in Win Vista, Win 7, Win 8.1 en Win 10, is deze ...\User\...\Documents\cxl17xx.  U kunt deze Drive (bestand) kopiëren of een backup op elke drive van maken.

 

Procedure:

Om te bekijken hoe dit werkt, raden we u aan om een extra volume aan te maken en de stappen hieronder te volgen

 

1.   Ga naar de "Tools" optie en kies de "Extra Cryptainer Volumes" tab.  

 

2.   Klik op de "Nieuw Volume" knop.

 

3.   Er verschijnt een "Specificeren van Volume Details'-scherm.  

 

4.   Klik op de "Browse" knop. U kunt nu door uw computer browsen en een Volume aanmaken waar u maar wilt. Voer vervolgens een bestandsnaam in voor het Cryptainer Volume.

 

star_s HINT: We raden u aan om een Volume aan te maken op een andere locatie dan de standaardlocatie. Ter illustratie, creëer een volume genaamd "Mijn data" op de desktop.

 

5.   Klik hierna direct op de knop "Verder naar Aanmaken Volume". Dit zal de Cryptainer kluis creëren, waarin al uw data zijn opgeslagen.

 

6.   Kopieer willekeurige testdata op de Drive.

 

7.   Na het kopiëren van de testdata de kluis door middel van de "Sluiten" knop sluiten.

 

8.   U moet een backup maken van een bestand "Mijn data" op de desktop. Dit wordt op dezelfde manier gedaan als met elk ander Windows bestand. U kunt iedere standaard backupmethode of -software gebruiken om het te kopiëren/backup op elk andere locatie  of media.  

 

Let op: Dit bestand bevat uw data in versleutelde vorm.  

 

9.   Om uw versleutelde backups te herstellen, gebruik de "Extra Volume" dialoog onder het "Tools" menu.  

 

10.   Klik op de "Laden" knop om de backup te herstellen.

 

star_s Tip:

Als de backup op een CD-medium was gemaakt, dan zultt u de kluis moeten herstellen op de harde schijf. U moet dan bovendien het  "Alleen lezen"-attribuut uitschakelen. (Klik met uw rechtermuisknop op de kluis, kijk bij "Eigenschappen").