Algemeen

Return to Introduction  Previous  Next

Bullet Wat is Cryptainer LE?

Cryptainer LE is de volledig gratis, persoonlijke editie van ons vlaggenschipproduct Cryptainer, speciaal gemodificeerd om te voldoen aan de groeiende beveiligings- en privacybehoeften van de thuisgebruiker. Deze excellente encryptie mag u gebruiken. U kunt uw data beveiligen en u verzekeren van absolute privacy met Cypherix's krachtige encryptiesoftware Cryptainer LE. Zijn krachtige 128-bit encryptie, creëert 100 MB versleutelde kluizen (drives) op uw harde schijf. Deze versleutelde kluis (container) kan naar wens worden geladen en gesloten. U kunt allerlei bestandstypen bekijken, veranderen en verbergen met één enkel wachtwoord.  

Het creëert een versleutelde container, die functioneert als iedere andere drive (C: or D:) op uw computer eenmaal opgestart via het Cryptainer interface. Sleep eenvoudig een bestand in het Cryptainer Volume. Het wordt automatisch versleuteld. Cryptainer bestanden kunnen alleen worden bekeken, opgeroepen, gebrowsed of veranderd door de gebruiker, die het wachwoord heeft om het te openen. Op andere momenten blijft het onzichtbaar..

 

Bullet Kan dit programma CD-ROMs versleutelen?

Bullet Kan ik een versleuteld volume op een verwijderbaar medium/CD?

Ja, door Cryptainer te gebruiken is het mogelijk om bestanden direct op ieder verwijderbaar medium te versleutelen. Cryptainer heeft de flexibiliteit om data op te slaan en te vervoeren op verwijderbare media als Zip disks, tape drives, MO drives, USB drive, CD-RW, DVD-RW, etc. U hoeft enkel tewijzen naar de locatie van uw externe drive (verwijderbaar medium) tijdens het aanmaken van het Cryptainer Volume.

Deze Volumefiles bevatten al uw gegevens. Eenmaal opgestart - na invoeren van het wachtwoord, zijn de Cryptainer kluizen toegankelijk als verwijderbare drives.

In dit geval, zult u de mobiele feature van Cryptainer bruikbaar vinden. Met de "Cryptainer Mobiel" feature van Cryptainer kunt u een op zichzelf staande installatie van Cryptainer aanmaken op verwijderbare drives, zodat uw versleutelde Volumes op de verwijderbare drives vanaf iedere PC kunnen worden opgeroepen zonder een volledige installatie van Cryptainer op de host nodig te hebben. De gebruiker moet nog altijd het correcte wachtwoord weten.

 

Bullet Wat gebeurt er als een drive crasht?

Harde schijven, net als ieder ander stuk electronische apparatuur, crashen om verschillende redenen. We, raden ten zeerste aan, dat u routine backups maakt van alle belangrijke data, inclusief Cryptainer bestanden.

Onder bepaalde omstandigheden kunnen data van harde schijven, die zijn gecrasht, worden teruggevonden. Dit is afhankelijk van de aard van de crash en de fysieke conditie van de harde schijf. Standaard data-terugvindmethodes kunnen ook voor Cryptainer Volumefiles worden gebruikt.

 

Regelmatige backups zijn het ENIGE antwoord, zoals het geval is bij alle computer data

 

Bullet Wat gebeurt er met mijn data als het Cryptainer programma wordt gedeïnstalleerd?

Zelfs als Cryptainer gedeïnstalleerd wordt, blijft het versleutelde Volume intact. De veiligheid van uw data is op geen enkele wijze in gevaar. U zult echter niet in staat zijn om het Volume op te roepen, tenzij u Cryptainer op de computer heeft geïnstalleerd

 

Bullet Als ik probeer af te sluiten, lukt dit niet?

Dit gebeurt waarschijnlijk, omdat de Cryptainer drive open is in Windows Explorer.

Er kan een programma op de achtergrond lopen, die een file op het Cryptainer volume op slot heeft gedaan. Deze achtergrondprogramma's verschijnen niet in de taakbalk. Op Windows XP, klik op CTRL+ALT+DEL en kies de "Processen" tab om een lijst van programma's, die in de achtergrond lopen, te bekijken. Als een van deze achtergrondprogramma's een bestand op hetCryptainer Volume gebruikt, dan kunt u het Cryptainer Volume niet afsluiten.

 

Bullet Is het mogelijk om een back up te maken van de versleutelde data (Cryptainer Volume)?

Ja - De Cryptainer Drive is eigenlijk een bestand en dat bestand gedraagt zich alleen als een reguliere Windows drive only na opstarten via het programma interface. Als u Cryptainer verlaat, is het volume als ieder ander bestand of map op het Windowssysteem. U kunt een backup van het Volume maken, zoals u een backup maakt van ieder ander bestand. U moet wel de locatie van de Volumefile onthouden.

 

Bullet Zijn mijn backups veilig?

Ja. De backups zijn versleuteld, uw data zijn dus volledig velig..

 

Bullet Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat kan ik doen?        

Sorry, maar voor uw volledige veiligheid, zijn er geen 'achteringangen'  in de software. Als u uw wachtwoord vergeet, is er geen speciale procedure, geheime code of verborgen toegangsmethode om op terug te vallen. Als hulp bij het onthouden van meerdere wachtwoorden, kunt u een versleuteld tekstbestand aanmaken, waarin u alle wachtwoorden bewaart.

Mocht dit u zorgen baren, raden we u aan, dat u de aanschaf van Cryptainer SE overweegt. Een corporatie versie met een geïntegreerde administratie module. Cryptainer SE wordt op grote schaal ingezet in corporatie-omgevingen, waar het soms noodzakelijk is om een wachtwoord te achterhalen, dat verloren/vergeten is of bij andere omstandigheden. Het eindgebruiker's interface is identiek aan die van Cryptainer. Meer informatie is hier beschikbaar.

 

Bullet Ik kan de feature "Installeren Cryptainer Mobiel" niet vinden in de toolbalk?

Misschien gebruikt u Windows ME/98? Helaas worden we beperkt in het kunnen aanbieden van deze mobiele optie in Windows 98, omdat de windows 98/ME-omgeving het automatisch laden van drivers niet toestaat. Wilt u bijvoorbeeld een USB drive gebruiken bij Windows 98/ME, dan moet u de drivers installeren. Dit is niet noodzakelijk bij Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 omgevingen, omdat Windows de nieuwe component direct herkent

 

Bullet Kan Cryptainer een volledig harde schijf versleutelen, zonder hierin een virtuele drive aan te maken?

We bieden dit niet aan in het belang van de veiligheid en integriteit van uw data

 

Bullet Is er een mogelijk om Cryptainer te installeren als niet-admin?

Bullet Is er een manier om Cryptainer te gebruiken zonder administrator privileges?

Cryptainer werkt als een proces binnen het Windows raamwerk. Het moet ingeschakeld, opgestart en gesloten worden op verzoek. Dit wordt noodzakelijkerwijs afgedwongen door de totale Windowsconfiguratie van de client computer.

Uit deze beveiliging komen toestemmingen voort, om maar een voorbeeld te illustreren van de client computer.

Er is geen enkele manier, dat Cryptainer of een ander programma onder deze voorwaarden kan werken.

Het is niet echt mogelijk om dit te omzeilen en het Cryptainer proces/programma te laten lopen zonder administratieve privileges.