Cryptainer SE - Corporatie Versie

Return to Introduction  Previous  Next

Cryptainer SE - Versleuteling van data op het gebruikersniveau is de eenvoudigste en meest onfeilbare methode van databeveiliging. Encryptie functioneert op het meest basale niveau, dat van de data zelf. Dit maakt het tot een geschikte en noodzakelijke tool in netwerkbeveiliging.

 

Cryptainer SE werkt in een netwerkomgeving als een oplossing voor de meeste kwesties waar netwerk administrators mee te maken krijgen. De totale kosten van eigendomsrecht (Total cost of ownership = TCO) is een fractie van die van andere producten (zoals - Firewalls, Intrusion Detection Systems, etc.)

 

Bovendien lost Cryptainer SE extra problemen op die andere producten niet aanpakken.

bullet Toegangscontrole

bullet Commando Regel Processing

bullet Informatie Beveiliging

bullet Minimaliseren van de Downtime

bullet Kosten Effectiviteit

bullet Vertrouwde Windows Omgeving

bullet Geen Training

bullet Eeenvoudig In te zetten en te Installeren

bullet Geen toezicht (houden)

bullet Geen onderhoud.

 

Cryptainer SE bezit alle functionaliteiten van Cryptainer. Het eindgebuiker's interface is identiek aan dat van Cryptainer, de eenvoudig te gebruiken 448/128 bit encryptiesoftware. Cryptainer SE garandeert uw privacy door uw data prive en veilig te bewaren op uw PC en op een verwijderbare opslagplaats. Speciaal aangepast om te voldoen aan de groeiende beveiligings- en privacybehoeften van de corporatie gebruiker. Cryptainer SE combineert gebruiksgemak en eenvoudige sleephandelingen met sterke encryptie, om volledige veiligheid te garanderen met een minimale leercurve en maximaal gemak.

 

Cryptainer SE werkt op alle 32-bit/64-bit versies van MS Windows (XP/Vista/Windows 7/Windows 8.1 en Windows 10). Het werkt als een speciale Windowsonderdeel driver werkend met een 448 bit implementatie van het Blowfish algoritme in Cipher Block Chaining (CBC) mode met een blockgrootte van 64 bytes.

 

Bovendien kan men optioneel AES (of Rijndael) symmetrische encryptie algoritme gebruiken. Met ingang van 26 mei 2002 is AES de officile V.S. Overheidsstandaard. Het vervangt de eerdere standaard (DES).

Het nieuwe AES voldoet aan de volgende criteria:

   - Bestand tegen alle bekende aanvallen;

   - Snelheid en code compactheid op een uitgebreide reeks platforms;

   - Design eenvoud.

 

Het VS Nationale Instituut van Standaarden en Technologie (NIST) beveelt VS Overheidsorganisaties (en anderen) aan om AES be te gebruiken om gevoelige informatie te beschermen.

 

Cryptainer SE creëert versleutelde drive(s), die naar wens kunnen worden geladen en gesloten. Het slaat alle gevoelige informatie op in de vorm van versleutelde bestanden in een spook drive, die verschijnt en verdwijnt zoals het u uitkomt. Door de spook drive te laden met gebuikmaking van het wachtwoord kan elk soort bestand erin worden gesleept. Eenmaal gesloten worden de gegevens volledig ontoegankelijk gemaakt voor iedereen, behalve de persoon met de sleutel. Al uw data worden op een verbazingwekkende snelheid versleuteld, ondanks de hoge bit-sterkte.

 

Krachtige commando regel processing beschikbaar voor encryptie en decryptie op de dos prompt. Groepeer een reeks van encryptie en decryptiecommando's in een of meer batch files.

 

Door het gebruik van Cryptainer SE is het nu mogelijk om bestanden direct te versleutelen op elk medium, inclusief verwijderbare media (USB Drive/CD-Rom/CDRW). Met Cryptainer kunnen gebruikers op zichzelf staande gevallen aanmaken, die direct van het verwijderbare medium laden, zonder iets permanents op de host computer te moeten installeren. De gevoelige gegevens kunnen worden opgeslagen in een versleutelde Volumefile, dat alleen kan worden opgeroepen via het Cryptainer programma en gebruikerswachtwoord.

 

Cryptainer SE biedt schijf encryptie in real time om ervoor te zorgen, dat iedereen het effectief kan gebruiken. Niet langer bestanden één voor één met een wachtwoord beschermen. Niet langer documenten handmatig verwijderen na encryptie. Met Cryptainer SE encryptiesoftware, versleep de bestanden eenvoudig in de kluis en sluit af om te versleutelen. Wat u krijgt, is onfeilbare, onproblematische, niet te kraken beveiliging.

 

Cryptainer SE creëert een versleuteld Volumefile, dat vervolgens onder Windows zichtbaar is als een drive bij oproeping met een wachtwoord. Na afsluiten wordt de data versleuteld. Ter vergelijking, het kopiëren van versleutelde bestanden naar ieder ander type bestandssysteem (FAT, FAT32, vroegere versies van NTFS), die Windows EFS gebruiken zal het bestand in gedecodeerde vorm opslaan. Cryptainer bestanden blijven versleuteld en de inhoud is op geen enkele manier zichtbaar.

 

Cryptainer SE biedt u controle vanuit één punt en toezicht op het gedistribueerde beveiligingssysteem met handhaving van de privacy van eindgebruikers, die hun eigen wachtwoorden kunnen bepalen. Dit garandeert de integriteit van uw data en biedt u tegelijkertijd flexibiliteit en totale controle. Met Cryptainer SE kunnen eindgebruikers onafhankelijk werken. Ter illustratie, gebruikers kunnen ieder wachtwoord kiezen dat ze willen. Ze kunnen zelfs zoveel Volumes aanmaken als ze nodig hebben zonder enig "toezicht".

 

Maar het biedt wel de mogelijkheid om wachtwoorden van eindgebruikers te achterhalen, in het geval van een noodgeval. Ter illustratie, als een werknemer plotseling vertrekt. In een dergelijk geval kan de data worden opgeroepen door de administrator zonder enige tussenkomst van Cypherix of een soort achteringang.

 

Dit proces wordt uitgevoerd door een administratieve module, dat een administratief overzicht over wachtwoorden toestaat. Cypherix is niet betrokken in dit proces.

 

De administratieve module biedt ook de fysieke achterhaling van data, sector bij sector, in het geval van een absolute ramp.

 

Als u meer uitleg behoeft of andere vragen heeft, schrijf (write) ons of klik hier om naar ons online support- en feedbackformulier te gaan.