Versleutel allerlei data, op iedere PC en ieder medium

Cypherix® kondigt de release aan van Cryptainer Lite (17.5 serie), de gratis eenvoudig te gebruiken 448 bits encryptiesoftware. Cryptainer Lite beveiligt uw privacy tijdens uw computeractiviteiten. Het houdt uw data privé en beveiligt uw PC. Cryptainer Lite versleutelt elke type gegevens op iedere Windows PC en ieder medium. Speciaal aangepast om te voldoen aan de beveiligings- en privacybehoeften van de doorsnee PC. Cryptainer Lite combineert gebruiksgemak met het eenvoudige slepen van gegevens. Zijn krachtige 448 bits sterke encryptie verzekert u van een volledige beveiliging met een minimale leercurve.

Cryptainer Lite werkt op alle 32 bits/64 bits versies van MS Windows (XP/Vista/Windows 7/Windows 8.1/Windows 10/Windows 11). Het kan allerlei data versleutelen op ieder medium, inclusief hard drives, CD ROM's, verwijderbare drives, flash disks en zelfs de memorycard van uw camera. Het werkt als een speciaal Windows-onderdeel werkend op een 448 bits implementatie van het Blowfish algoritme in Cipher Block Chaining (CBC) mode met een block-grootte van 64 bytes.

Cryptainer Lite maakt versleutelde drive(s) aan, die naar wens geladen en gesloten kunnen worden. Het slaat alle gevoelige informatie op in de vorm van versleutelde bestanden in een spook drive, die verschijnt en verdwijnt zoals het u uitkomt. Door deze spook drive te laden met behulp van een wachtwoord, kan elk soort bestand er met een sleephandeling in worden geplaatst. Eenmaal gesloten zijn de gegevens volledig ontoegankelijk voor iedereen behalve voor degene met de sleutel. Al uw gegevens worden in een razend tempo versleuteld, ondanks de hoge bit-kracht.

Door het gebruik van Cryptainer is het nu mogelijk om bestanden direct op ieder medium te versleutelen, inclusief verwijderbare media (USB Drive/CD-Rom/CDRW). Met Cryptainer kunnen gebruikers geïntegreerde installaties, direct van de verwijderbare media laden zonder de noodzaak van een permanente installatie op de host computer. De gevoelige gegevens kunnen worden opgeslagen in een versleuteld volumebestand, dat alleen via het Cryptainerprogramma en gebruikerswachtwoord kan worden opgevraagd.

Cryptainer Lite biedt true-on-the-fly 128 bits schijfencryptie, ervoor zorgdragend, dat absoluut iedereen dit effectief kan gebruiken. Bescherm uw bestanden niet langer één voor één met een wachtwoord. Verwijder geen documenten meer handmatig na encryptie. Met Cryptainer Lite encryptie software, hoeft u slechts een bestand te verslepen en vervolgens te sluiten om het te versleutelen. Het resultaat is onfeilbare, onproblematische, onkraakbare beveiliging.

Het is verkrijgbaar als een gratis, volledig werkend product op de Cypherix's website download/cryle.exe.

Meer informatie over het product is te vinden op cryptainerle/index.htm

Systeem vereisten: Minimale systeemvereisten zijn X486 met 8 Mb RAM met Windows XP/Vista/Windows 7/Windows8.1/Windows 10/Windows 11. Aanbevolen systeemvereisten zijn X586 systemen of nog beter 32 MB RAM met Windows XP/Vista/Windows 7/Windows 8.1/Windows 10/Windows 11

Over Cypherix®

Cypherix® is een beveiligingssoftware bedrijf gevestigd in Mumbai, India. Het bedrijf heeft diverse producten ontwikkeld, die op een reeks van beveiligingsbehoeften inspelen van basale kwesties zoals privacy tot netwerkbeveiliging en toegangscontrole. In onze designlabs, wordt duizenden manuren gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid, ervoor zorgdragend dat werken met onze producten weinig leermomenten voor de gebruiker betekent. Al onze producten hebben een eenvoudige, overzichtelijke interface en kunnen gebruikt worden door iedereen, die met een computer werkt.

Windows, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11 MS Word etc. zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere producten die hierin worden vermeld, zijn enkel bedoeld voor identificatie en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren. Cypherix® wijst alle rechten op die handelsmerken af.

Neem voor meer informatie contact met ons op.