Installeren op USB / Verwijderbare Drives

(Op Zichzelf Staand, Zelf Inhoudende Installatie)

Return to Introduction  Previous  Next

Cryptainer kan direct op een USB / verwijderbare drive worden geïnstalleerd als een op zichzelf staande installatie. Men kan deze installatie van Cryptainer ('Cryptainer Mobiel') mee nemen naar verschillende computers, zonder dat u Cryptainer op een van deze computers hoeft te installeren.    

 

Het is mogelijk om bestanden direct te versleutelen op elk soort medium, inclusief verwijderbare media (USB Drive/CD-Rom/CDRW). Met Cryptainer kunnen gebruikers op zichzelf staande bestanden creëren, die direct van het verwijderbare medium worden geladen, zonder iets permanents op de host computer te installeren. De gevoelige data kunnen worden opgeslagen in een versleutelde Volumefile , die alleen via het Cryptainer programma en gebruikers-wachtwoord kan worden opgeroepen.      

 

U zult ontdekken, dat deze mobiel feature van Cryptainer erg bruikbaar is. Met de "Cryptainer Mobiel" feature van Cryptainer kunt u een op zichzelf staande installatie van Cryptainer creëren op verwijderbare drives, zodanig dat uw versleutelde Volumes op de verwijderbare drives vanaf elke PC kunnen worden opgeroepen, zonder een volledige installatie van Cryptainer op de host. De gebruiker moet nog steeds het correcte wachtwoord kennen.      

 

De Cryptainer mobiel feature is speciaal ontworpen voor het gebruik op verwijderbare media. Met deze feature kunt u een op zichzelf staande installatie van Cryptainer creëren op de verwijderbare drive, zodanig dat uw versleutelde Volumes op de verwijderbare drives vanaf elke PC kunnen worden opgeroepen, zonder een volledige installatie van Cryptainer op de host computer.      

 

Om Cryptainer op een USB/verwijderbare drive te installeren,

 

1.   Klik op het menu item van Cryptainer's hoofdscherm "Tools - Installeren Cryptainer Mobiel"

 

tools_install_cryptainer_mobile

 

2.   Het volgende scherm verschijnt:

 

browse_cryptainer_mobile

 

3.   Dit zal de Cryptainer Drive installeren als u de locatie heeft gekozen.

 

cryptainer_mobile_msg

 

 

De volgende bestanden/mappen verschijnen op de Drive:

 

cryptainer_mobile_files

 

Deze kan nu worden meegenomen naar elke computer werkend met Windows Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8.1/Windows 10.

 

exclaim_s Opmerking:  De Cryptainer Mobiel feature is niet beschikbaar in Windows 98/ME, omdat de Windows 98/ME omgeving het automatisch laden van drivers niet toestaat.

 

Bijvoorbeeld, als u een USB drive wilt gebruiken met Windows 98/ME, moet u de drivers installeren. Dit is in Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10 omgevingen niet noodzakelijk, omdat Windows de nieuwe component onmiddellijk herkent.