Vergelijking met Windows EFS

Return to Introduction  Previous  Next

Cryptainer vergeleken met Windows Encrypting File System (Win 2000 en Win XP)

 

Windows 2000/XP EFS

 

Cryptainer

Bullet Bij het kopiëren van de versleutelde bestanden naar een ander type bestandssyteem (FAT, FAT32, vroegere versies van NTFS) wordt het bestand in gedecodeerde vorm opgeslagen.

 

 

Bullet Versleutelde data blijven versleuteld ongeacht van de bestandssystemen

 

 

Bullet Werkt alleen op Windows 2000/XP met NTFS.

 

 

Bullet Cryptainer werkt met de meeste 32 bit/64-bit versies van Windows

Bullet Het openen van versleutelde bestanden via het netwerk, decodeert het bestand al aan de andere kant en verstuurt de data gedecodeerd.

 

 

Bullet Door Cryptainer versleutelde data blijven versleuteld op het netwerk of elke andere plaats

 

Bullet De meeste data backupprogramma's kennen EFS versleutelde bestanden nog niet. Hierdoor worden alle backups gedecodeerd. Op het moment is alleen Microsoft's BACKUP-hulpmiddel - bij Windows 2000 ingesloten - in staat om een backup te maken van EFS versleutelde bestanden zonder deze te decoderen tijdens het proces.

 

 

Bullet Elk data backupprogramma kan worden gebruikt voor het Cryptainer volumefile. Alle backup data zullen altijd versleuteld blijven.

Bullet Mappenencryptie voorkomt niet de weergave van lijst van de bestanden, die erin staan.

 

 

Bullet Alle mappen opgeslagen in een Cryptainer volume zijn volledig ontoegankelijk voor iedereen. Lijstweergave is onmogelijk.

 

Bullet Door de wijze waarop NTFS compressie uitvoert, zijn compressie en encryptie niet te gebruiken voor één en hetzelfde bestand.

 

 

Bullet Met Cryptainer kunnen gecomprimeerde bestanden in het volume worden opgeslagen.

Bullet Met fysieke toegang tot een systeem, kan een gebruiker het systeem vanaf floppy disks of andere programma's eruit 'trappen' om versleutelde bestanden op te roepen.

 

Bullet Een vijand kan niets ondernemen om de data in een Cryptainer volumefile op te roepen, zelfs niet met fysieke toegang tot de computer. Versleutelde data, zelfs als men ze toch heeft verkregen, kunnen door niemand worden gelezen.

 

Bullet EFS encryptie en decryptie vereist geen apart wachtwoord dan de normale login van de gebruiker, vanuit de veronderstelling, dat alleen de gebruiker als zichzelf kan inloggen en zijn certificaat gebruiken om zijn data te versleutelen/decoderen.

 

 

Bullet Cryptainer gebruikt wachtwoorden, die onafhankelijk zijn van het login-wachtwoord van de gebruiker.