Waarom Encryptie?
Top  Previous  Next

Iedere organisatie en elk individu bezit bepaalde vitale informatie - een unieke formule, een gespecialiseerde klantendatabase, een persoonlijk dagboek, jaarlijkse financiële gegevens, etc. De organisatie zou in gevaar worden gebracht als dergelijke data in de verkeerde handen zouden vallen.  
 
Tot een aantal jaar geleden, was het beschermen van dergelijke informatie relatief eenvoudig. Alles wat men nodig had, was een sterke kluis met één enkele sleutel om ze te openen. Echter, dergelijke privacy bestaat niet meer. Encryptie is nu de enige manier om uw kostbaarheden te beschermen. Momenteel zijn er, met uizondering van een paar sterke encryptiepakketten, geen middelen beschikbaar om deze kritieke encryptiefunctie uit te voeren.  
 
Wachtwoorden in de meeste programma's (Word, Excel, Access etc.) kunnen worden gebroken door nieuwelingen, zonder enige computerkennis. Dergelijke wachtwoord brekende tools zijn eenvoudig verkrijgbaar op het wereldwijde web, voor maar $5.95, of soms zelfs gratis!  
 
De meeste bedrijven investeren miljoenen in het plaatsen van firewalls en het proberen te beveiligen van hun netwerken. Ironisch genoeg, geven ze het minste geld uit aan het beschermen van het gebied, waar de data zich daadwerkelijk bevinden en worden gecreëerd: de PC's, die hun werknemers gebruiken.  
 
De kosten met betrekking tot het beveiligen van data op gebruikersniveau zijn minimaal.  
 
Encryptie geeft uw data onleesbaar en onbruikbaar weer, zelfs als het wordt opgeroepen door een onbevoegd persoon. Door het aannemen van de eenvoudigste preventietechnieken, kunt u zorg dragen voor complete dataprivacy.  
 
Dit is waar Cypherix™ in het spel komt. Onze oplossingen pakken deze basale beveiligingsbehoefte aan - versleutelen en beschermen van data, waar ze worden gecreëerd en zich in hun meest kwetsbare staat bevinden - de PC.  
 
Uw belangrijkste bezittingen worden constant aangevallen.  
Meer dan 70 procent van de markt kapitalisatie van Fortune 500 bedrijven wordt toegeschreven aan hun informatiegoederen.  
 
Toch zijn het deze bezittingen, die tegenwoordig het meest kwetsbaar zijn. Waarom? Omdat bedrijven tegenwoordig geen andere keuze hebben dan hun interne netwerken te verbinden met de rest van de wereld om klanten, leveranciers, partners, en hun werknemers met elkaar te kunnen verbinden.  
 
Er is bijna geen enkele computer meer die niet verbonden is. Deze verbondenheid hangt samen met totale kwetsbaarheid. Kwaadwillende hackers, criminelen, industriële spionnen; deze aanvallers stelen regelmatig bedrijfsbezittingen en intellectuele eigendommen, service-onderbrekingen en systeemstoringen veroorzakend, bedrijfskwaliteiten bederven, en vernielen van handel. En dit kan gebeuren met de data op uw computer als u het het minste verwacht, als u uw e-mail controleert of zelfs als u offline bent.  
 
Veilig tegen hackers?  
Een tienjarige aan de andere kant van de wereld kan uw gegevens stelen terwijl u dit leest.  
 
Om te hacken hoeft men geen expert meer te zijn. Er zijn letterlijk duizenden programma's beschikbaar op het internet, die even eenvoudig te gebruiken zijn als de softwarepakketten waar u zo bekend mee bent.  
 
Iedereen, zelfs een kind met beperkte of geen computer know-how, kan deze pakketten gebruiken om in uw systemen in te breken. Er is geen vastgestelde, vereiste leercurve - de hoeveelheid kennis of achtergrond om een "effectieve hacker" te zijn, is praktisch nul.  
 
Deze 'hacker' weet nu waarschijnlijk uw creditcardnummer of zelfs waar u uw partner gisteravond mee naar toe nam voor uw jubileumdiner.  
 
Veilig tijdens het surfen?  
Bij lange na niet...  
 
Wist u, dat zelfs het bekijken van een kwaadwillende webpagina uw computer blootstelt aan aanvallen. Verborgen scripts op kwaadwillende webpagina's, die tijdens het surfen op het internet worden geactiveerd, kunnen bestanden oppikken van uw harde schijf en ze kwetsbaar maken door ze over te geven aan de genade van de hacker.  
 
Veilig bij alleen versturen van mail?  
Niet echt, lees verder…  
 
Het online gaan om uw mail te checken, stelt uw computer al bloot aan hackmogelijkheden. Het is mogelijk om iemand's mail 'af te luisteren', zodanig dat al uw toekomstige correspondentie ook binnenkomt in de inbox van de hacker.  
 
Veilig offline?  
En nu het echt slechte nieuws...  
 
Als u dacht, dat u veilig was omdat uw PC niet verbonden is met het internet, neem dan dit in overweging: FBI en Computer Security Institute's Computer Crime Report 2000 rapporteren, dat insiders de grootste bedreiging zijn voor de bedrijfsveiligheid.  
 
Zelfs de beste firewall en netwerkbeveiligingsmaatregelen zijn nutteloos, als uw PC's niet zijn beschermd.