Versleutelen naar Exe
Top  Previous  Next

Met de 'Encrypt to Exe' feature kunt u zelf-uitpakkende versleutelde bestanden creëren. Deze versleutelde bestanden kunnen naar iedereen worden gestuurd. De ontvanger hoeft Secure IT niet te hebben geïnstalleerd om de bestanden te decoderen. Alles wat nodig is, is het wachtwoord.  
 
Stap 1: Selecteer het bestand/map dat u wilt versleutelen.  
 
Klik op de 'Encrypt to Exe'-knop op de Toolbalk.  
 
_bm16  
 
Stap 2: Algoritme, wachtwoord en compressie-opties.  
        
U ziet nu een 'Encrypt File'-scherm waarmee u het encryptie-algoritme kunt kiezen en het wachtwoord en de compressie-opties kunt bepalen.  
 
Algoritme: Secure IT biedt een keuze tussen twee van de beste beschikbare encryptie-algoritmes. U kunt kiezen tussen 448 bits Blowfish of de nieuwe officiële VS standaard AES (origineel bekend als Rijndael).  
 
Wachtwoord: Voer het wachtwoord in en voer het nogmaals in ter bevestiging. U kunt ook een raadsel/vraag opgeven om u te helpen bij het onthouden van het wachtwoord.  
 
_bm8  
 
Bekijk Goede Wachtwoorden voor tips om een sterk wachtwoord voor uw bestanden/mappen te kiezen.  
 
Compressie: U kunt het bronbestand comprimeren voor encryptie of er een .exe van maken door het kiezen van de modus in de Dropdown Lijst.  
 
Comprimeren van het bronbestand vóór encryptie heeft twee voordelen  
 
·      Het verkleint de grootte van het versleutelde bestand. Dit bespaart modem overdrachtstijd en schijfruimte.  
 
·      Compressie versterkt de beveiliging. De meeste cryptanalysetechnieken gebruiken overbodigheden gevonden in platte tekst om de encryptie te breken. Compressie reduceert de overbodigheid in de platte tekst hiermee de weerstand tegen cryptanalyse vergrotend.  
 
Stap 3: Versleutelde output, lot van bronbestand.  
 
U ziet nu een 'Encrypt File'-scherm waarmee u het type en de bestemming van het aan te maken versleutelde bestand kunt aangeven en het lot van het bronbestand.  
 
Bestemming van versleuteld bestand: U kunt door te browsen de bestemming van het versleutelde bestand selecteren. Standaard vraagt het om het doelbestand in dezelfde map te plaatsen als het bronbestand.  
 
Encryptietype: Standaard creëert de 'Encrypt to Exe'-knop een '.exe'-bestand. U kunt echter 'Make it a self-decrypting Exe file' uitschakelen om te versleutelen in een '.sit'-bestand.  
 
Openen doelmap: Als u de bestemmingsmap wilt bekijken waar het versleutelde bestand wordt geplaatst, selecteer dan 'Open target folder after successful encryption'.  
 
Lot van bronbestand: Bepaal het lot van het originele (niet-versleutelde) bestand door de optie 'Allow shredding of original files after successful encryption' wel of niet aan te vinken.  
 
_bm9  
 
 
Stap 4: Druk op 'Next' en u bent klaar!  
 
_bm10  
 
Andere tools:  
 
U kunt ook met uw rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden/mappen klikken in het explorerscherm om het volgende menu op te roepen.  
 
_bm17  
 
Selecteer de gewenste actie (in dit geval "Make Self-decrypting File...") en herhaal de stappen 2 tot en met 4.