Over wachtwoorden
Top  Previous  Next

bullet Eén cruciaal aspect van het beveiligen van data is uw wachtwoord. Idealiter draagt het regelmatig veranderen van u uw wachtwoord bij aan de veiligheid.  
 
bullet Als u het wachtwoord niet invoert, kunt u de versleutelde inhoud niet oproepen. Er is geen speciale procedure, geheime code, of verborgen toegangsmethode om op terug te vallen.  
 
*********************************************  
Mocht dat u zorgen baren, dan raden wij u aan de aankoop van Cryptainer SE, een corporatie versie, te overwegen, dat een geïntegreerd administratieve module bevat. Cryptainer SE wordt op uitgebreide schaal ingezet in corporatie-omgevingen waar het soms noodzakelijk is om wachtwoorden/zinnen terug te halen, die verloren of vergeten zijn of bij andere gebeurtenissen. De eindgebruiker interface is identiek aan dat van Cryptainer. Meer informatie is hier beschikbaar.  
*********************************************  
 
bullet Een goed systeem is het gebruik van twee ongerelateerde woorden gescheiden door een symbool of teken (bv. zeldzaam;beest). Willekeurige reeksen van karakters, cijfers en spciale karakters zijn nog beter. Bijvoorbeeld 6j3*{>s1r2%u~9m). Dergelijke wachtwoorden zijn niet eenvoudig te onthouden, maar niet eenvoudig te kraken.  
 
bullet Wachtzinnen zijn veel beter dan wachtwoorden. U kunt een zin gebruiken met maximaal 100 karakters. Hierdoor wordt het eenvoudig te onthouden, maar haast onmogelijk te kraken.  
 
Ter illustratie, "The rain in Spain falls mainly in the drains" (met excuses aan G.B.Shaw) is waarschijnlijk een perfecte wachtzin of zo perfect als het maar kan. Eenvoudig te onthouden, en haast onmogelijk te kraken.  
 
Slechte wachtwoorden  
bullet Woorden gehaald uit databases, woordenboeken, of encyclopedieën.  
bullet Persoonlijke informatie zoals uw naam, telefoonummers, etc.  
bullet ZInnen of geheime codes die in populaire films en series worden gebruikt.  
bullet Scheldwoorden en algemeen gebruikte slang-woorden.  
bullet Toetsenbordpatronen (bv. asdfg).  
bullet Eenvoudige karakterreeksen en cijfers (bv. AAAAA or 123123).