Cryptainer Features
Top  Previous  Next

bullet Krachtige encryptie in real time (met sleephandelingen)  
U kunt Cryptainer gebruiken zoals u Windows Explorer gebruikt. Deze 'versleutelde - container' functioneert als iedere andere drive, die u elke dag gebruikt, zoals uw C: or D: drives. Het louter verslepen van het bestand in Cryptainer versleutelt het, en het eruit slepen decodeert het. Een Cryptainer volume wordt aangemaakt op uw harde schijf, en kan alleen worden bekeken, opgeroepen, gebrowsed en veranderd door de gebruiker die het wachtwoord heeft om het te openen.  
 
bullet De spook drive!  
Als u Cryptainer opstart, zal de drive in uw "Mijn Computer"-map in Windows Explorer verschijnen. U kunt het zelfs bekijken via uw MS-DOS prompt. Als u Cryptainer afsluit en verlaat verdwijnt uw Cryptainer spook drive. Hierdoor is het feit, dat u vrsleutelde data op uw computer heeft staan, wordt ook verborgen voor iedereen behalve u.  

bullet Eenvoudige handeling  
Als de virtuele drive geladen is, kunt u bestanden kopiëren, verplaatsen, verwijderen en verslepen zoals u dat met iedere andere harde schijf zou doen. Bij afsluiting, met één enkele klik worden uw data versleuteld.  
 
bullet Standaard windows functies  
Knippen, kopiëren, plakken, nieuw bestand/map-creatie, etc., kunnen op de versleutelde drive worden gebruikt.  
 
bullet Real time bestands- en mapbescherming  
Cryptainer's hoog beveiligde diskencryptie-technologie in real time zorgt ervoor, dat uw gegevens ten allen tijde veilig zijn. U moet de bestanden gewoon verslepen om ze te versleutelen.  
 
bullet Beveiligde E-mail  
De beveiligde e-mailmodule biedt de mogelijkheid tot het creëren van zelf uitpakkende versleutelde bestanden. De ontvanger hoeft Cryptainer niet geïnstalleerd te hebben om de bestanden te decoderen. Alles wat nodig is, is een wachtwoord. Dit zorgt voor een volledig veilig communicatiesysteem, dat gebruik maakt van bestaande generieke e-mailclients via een publiek netwerk, maar zorgt wel voor volledig veilige data-overdracht.  
              
bullet Geen achteringangen  
Er is geen enkele toegang mogelijk van uw spook drive onder geen enkele omstandigheid door welke organsiatie of welk individu dan ook. Als u uw wachtwoord vergeet, kunt u de versleutelde documenten op de Cryptainer drive niet bekijken. Er is geen speciale procedure, geheime code of verborgen toegangsmethode om uw gevoelige data op te roepen en bekijken.  
 
(Mocht dit u zorgen baren, dan raden wij het gebruik van Cryptainer SE aan. Dit is een corporatie versie, gecreëerd met deze ("verloren" "vergeten" wachtwoorden) en andere onvoorziene gebeurtenissen in gedachten).  
 
bullet Geen bestandstype beperking  
Cryptainer versleutelt elk soort bestand, of dit nu uit tekst, tabellen, afbeeldingen, audio of video bestaat of is georganiseerd in een database.  
 
bullet Snelle encryptie  
Cryptainer is snel! U zult nauwelijks verschil in snelheid merken met een normale "Knip en Plak"-functie.  
 
bullet Aangepaste, eenvoudig te onthouden wachtwoorden mogelijk  
De lengte van uw wachtwoord/zin kan een alphanumerieke combinatie zijn tot maximaal 100 karakters, hierdoor kunt u langere zinnen gebruiken, die eenvoudig als wachtwoord te onthouden zijn.  
 
bullet Opslag flexibiliteit  
Cryptainer kan volumebestanden aanmaken op verwijderbare media. Dit zorgt voor de flexibiliteit om data op verwijderbare media, zoals Zip disks, tape drives, etc., op te slaan en te vervoeren.  
 
bullet Windows compatibiliteit  
Cryptainer werkt met de meeste ondersteunde 32-bit versies van Microsoft Windows inclusief Windows 95/98/ME/2000/XP, maar ook met MS Windows ondersteunde bestandssystemen zoals FAT, FAT12, FAT32, NTFS, NTFS met EFS, etc.  
 
bullet Eén staps versleuteling van databackups  
U zorgen maken over het opslaan van gevoelige informatie op backupmedia is met Cryptainer verleden tijd. Versleutelde backups maken van Cryptainervolumes is een één staps proces en zo eenvoudig als het slepen van bestanden. Een 650 Mb volume is perfect om alle data op op te slaan en versleutelde backups op een CD te plaatsen (alleen bij Cryptainer PE en Cryptainer 11).  
 
bullet Effectieve toegangscontrole implementeren in een multi-gebruikersomgeving  
Met Windows, is het haast onmogelijk om gebruikersgegevens te scheiden in een multi-gebruikersomgeving, zonder substantieve veiligheids- en privacyzorgen. Met Cryptainer, kunnen verschillende gebruikers verschillende Cryptainer volumes hebben. Op deze manier wordt het scheiden van informatie eenvoudig.