Beveiligde E-mail
Top  Previous  Next

Met de beveiligde e-mailmodule kunt u versleutelde bestanden creëren, die als e-mailbijlagen verstuurd kunnen worden. U kunt ook zelf-uitpakkende versleutelde bestanden maken, die Cryptainer niet nodig hebben voor de decryptie. Dit zorgt voor een volledig veilig communicatiesysteem, dat gebruik maakt van bestaande e-mailclients (bv. Outlook Express) op een publiek netwerk.  
 
Het wachtwoord moet worden doorgegeven aan de ontvanger via een alternatief kanaal, bijvoorbeeld in een telefoongesprek of tijdens vooraf geregelde vergaderingen of een verwijzing naar een gezamelijk gedeelde bron (bv. een boek of een tijdschrift). U kunt ook het "raadsel"veld gebruiken om een wachtwoordhint naar de ontvanger te sturen.  
 
U kunt beveiligde e-mailbestanden op verschillende manieren versturen:

1. Op zichzelf staande bestanden (zelf uitvoerend, .exe ).  
Deze kunnen worden gedecodeerd en bekeken door de ontvanger op elke Windowscomputer zonder één of andere software. De ontvanger moet uiteraard wel het wachtwoord weten.  
 
2. .SIT bestanden  
Gezien het feit, dat de meeste virusscanners de meeste exe.bestanden welhaast automatisch verwijderen, kunt u met Cryptainer ook .sit versleutelde bestanden maken. Deze kunnen ook naar de ontvanger worden gemaild. We raden u aan deze methode te gebruiken.  
 
De ontvanger moet hiervoor wel een gratis hulpmiddel DecypherIT downloaden om ze te ontcijferen. Na installering kan ontvanger met deze gratis 'lezer' heel eenvoudig versleutelde bestanden (.SIT extensie) decoderen.  
 
Klik hier om DeCypherIT gratis te downloaden.